Vytlačiť
Kategória: Akcie v AK
Návštevy: 284

Vážení čitatelia.

Marec - Mesiac knihy je príležitosťou pre knižnicu propagovať novinky vo fonde. Akademická knižnica pre vás pripravila tieto podujatia:

6. 3. - 12. 3. 2023 Týždeň slovenských knižníc - výstava kníh zakúpených v roku 2023 z dotácie FPU 22-514-04949. Knihy z projektu "Obnova zlatého literárneho fondu a doplnenie knižničného fondu v oddelení beletrie Akadémie ozbrojených síl" budú čitateľom k dispozícii prvýkrát na výstave a môžu si ich ihneď požičať. Zámerom projektu je obnova knižničného fondu v oddelení beletrie za novšie vydané diela zo zlatého literárneho fondu a doplnenie o aktuálne vydávané diela slovenských a zahraničných autorov z poézie a beletrie pre dospelých rôzneho žánru (ženské romány, historické romány, detektívne romány, poviedky apod.), kníh vydaných s podporou FPU a nákup predplatného časopisov kultúrno-spoločenského charakteru: Krásy Slovenska, Romboid, Rozum. Výstava kníh je hlavnou aktivitou Týždňa slovenských knižníc. Cieľom podujatia je propagácia Fondu na podporu umenia, Slovenskej asociácie knižníc a Týždňa slovenských knižníc.

9. 3. 2023 online webinár "Informácie vs. Dezinformácie" v rámci projektu ev. č. APVV 20 0334, názov projektu: " Nie je to pravda, ale mohla by byť": Konšpiračné teórie a hoaxy v modernom vývoji Slovenska v európskom kontexte na platforme: MS TEAMS Link: tinyurl.com/478pedcv
Hoax - spoločná téma Týždňa slovenských knižníc a projektu APVV 20 0334, ktorého spoluriešiteľmi sú pracovníci z Akadémie ozbrojených síl. Konšpirácie, dezinformácia, relevantná informácia, hoaxy sú v mediálnom a informačnom priestore okolo nás. Čítal / čítala som, ale neviem, či je to pravda. Ako a kde si overím informáciu? V knižnici.

13. 3. - 24. 3. 2023 Burza kníh. Obľúbené podujatie, ktoré organizuje knižnica. Vďaka darcom z radov zamestnancov sú spokojní zamestnanci, aj knižnica. Knihy do burzy je možné priniesť do knižnice do 10. marca 2023.

Kolektív AK

Marec - mesiac knihy